زالو درمانی، درمان دیرینه ایرانیان.

آشنایی با طب روز و طب سنتی

پنجشنبه ۱۵ آذر ۰۳

زالو درمانی، درمان دیرینه ایرانیان.

۱۴۱ بازديد

استفاده از زالوی طبی برای درمان برخی از بیماریها در ایران قدمتی دیرینه دارد که از جمله موارد مکتوب آن اشاره بوعلی سینا به استفاده از آن در درمان بسیاری از بیماریها در کتب مختلف از جمله قانون می باشد. سابقه زالو درمانی به 1500 سال قبل از میلاد در مصر باستان برمی گردد.

جانورشناسان تاکنون 650 نوع زالو را شناسایی کرده اند که پنجاه نوع آن از خون پستانداران تغذیه می کنند. برخی از انواع زالو بسیار خطرناک و بیماری زا هستند اما گونه های متعددی از زالوها وجود دارند که اثرات درمانی قابل توجهی دارند. ماده آنتی کواگولان که در بزاق زالو وجود دارد به نام هیرودین موجب رقیق شدن خون و باز شدن عروق بسته و بالطبع خونرسانی و اکسیژناسیون موضع می شود.

اکنون در شمار کثیری از کلینیک های معتبر اروپا و امریکا از زالو جهت رقیق شدن خون متعاقب آنژیو پلاستی قلب، گرافت های پوستی و پیوند اعضا، واریس، ضایعات پوستی و زیبایی پوست و حتی تقویت سیستم ایمنی بدن استفاده طبی به عمل می آید.



در طب سنتی ایران کاربرد زالو بسیار وسیع بوده و در بیماریهای خونی و عفونی و فشارخون و سکته قلبی، بیماریهای چشمی، پوستی، واریس، بواسیر و آبسه های چرکی و... مورد استفاده قرار می گیرد.
ایران بهترین زالوی طبی رادر خود جای داده که در دنیا به عنوان زالوی طبی شناخته می شود. سابقه زالودرمانی در ایران به بیش از پنج هزار سال پیش برمی گردد.
دو کتاب معروف قانون ابوعلی سینا و کتاب اعراض الطبیه جرجانی زالو درمانی را به عنوان روش درمانی معرفی کرده اند.
براساس مقالات پزشکی داخل و خارج کشور برخی سرطان های بدخیم نظیر ملانوما، اگزمای پوستی، سکته های قلبی و مغزی، سلولیت، کمردرد و دردهای سیاتیکی، آرتروز زانو، مشکلات شنوایی، زخم معده و هماتوم، ضعف اعصاب و وسواس از جمله بیماریهایی هستند که می توانند با زالو درمان شوند.

خواص درمانی زالو:

 زالو خون را بهتر از حجامت از عمق بدن بیرون میکشد.
 هر زالو حدودا 5سی سی خون درمرحله اول می مکد که اگر خونریزی را متوقف نکنید ممکن است تا 150 سی سی خونریزی ادامه یابد(10ساعت یا بیشتر).
3 تا 5  روز بعد از زالو اندازی عروق جدیدی در اطراف و حاشیه محل نیش زالو به وجود می آید که برای تخلیه عروقی این ناحیه مفیدند و ازنظردرمانی بسیارمهم است که درمان به زودی قطع نشود، بلکه در دفعات بعدی نیز ادامه یابد تا بیماری و آسیب مرتفع شود.

موارد استفاده از زالو درمانی:
1- در جاهایی که محتاج به تنقیه اند ولی نمیتوان بادکش برآن گذاشت.
2- در افرادی که ضعف دارند و تحمل حجامت ندارند.
3- زالو نسبت به حجامت خون را از عمق عضو می کشد.
4- در بیماریهای مزمن پوستی مانند: اگزما و آکنه.
5- انگشتان و مناطقی که گانگرن(سیاه شدن) شده و یا آدماتوز هستند و باید قطع بشوند، زالو اثرات درمانی مفید دارد. مانند: پای دیابتیک.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.